Het was iets vroeger dan gebruikelijk voor de mini’s, maar om 08:30u stonden we klaar voor vertrek vanaf rugbyclub Drachten. Met 9 spelers: Rutger, Luca, Vigo, Kick, Ronin, Vienno, Bastiaan, Kanne en Jilles, vertrokken we naar Apeldoorn om deel te nemen aan een wedstrijddag van de mini’s in regio Oost. Aangevuld met 6 mini’s van de Big Stones uit Havelte vormden we een clusterteam waarmee we de afgelopen periode al vaker samen hebben gespeeld.

 

In december hadden we gezamenlijk ook al eens deelgenomen in regio Oost, toen nog met wisselend succes (2x verlies en 1x winst). Vandaag kenden de wedstrijden echter een ander verloop:

 

In onze eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen het thuisspelende team, de Rams. In ons prachtige wedstrijdtenue lieten we direct zien dat we niet voor niets uit het Noorden zijn gekomen. Met een sterke verdediging, en bij vlagen geweldig lijnspel wisten we gedurende deze wedstrijd steeds vaker de ruimtes te vinden. De Rams konden dit niet tegenhouden, en het resultaat was een prachtige overwinning met 10-1!

 

Vervolgens speelden we tegen Pickwick uit Deventer. Een wedstrijd die best fysiek was en in eerste instantie verliep de wedstrijd heel gelijkwaardig, maar was het toch Drachten-Havelte die na geweldig doorzetten en vastbijten de eerste try drukten. Hoewel Pickwick daarna dichtbij kwam, lukte het Pickwick toch niet om de gelijkmaker te scoren. En zoals je dan vaker ziet in sport, de try viel vervolgens in ons voordeel aan de andere kant. Hiermee leek het verzet enigszins gebroken, en ondanks dat het een fysieke wedstrijd bleef liepen we uit naar een prachtige 7-0 overwinning.

 

Aansluitend mochten we in de laatste wedstrijd strijden tegen de combinatie ERC-Dragons uit Enschede en Almelo. De vermoeidheid sloeg nu wel een beetje toe, maar ook in deze wedstrijd had Drachten duidelijk de overhand. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes, zoals een enkele keer offside en te weinig vinden van de ruimte, was met name het slotakkoord weer zoals de dag begon: Een paar krachtige loopacties van Kanne, prachtig lijnspel en hele mooie offloads van onder meer Sef en Jilles brachten de uiteindelijke score op 5-0!

 

Driemaal winst dit keer in regio Oost, en daarbij een dikke pluim van de coach voor het vertoonde rugbyspel. In totaal 22 tries voor en slechts 1 try tegen laat ook iets zien over de kracht van dit team: ook vandaag in Apeldoorn stond de verdediging als een huis en werd er onvermoeibaar getackeld en geveegd door met name Luuk, Ronin, Luca en Jilles en lieten ze letterlijk geen speler voorbijkomen. Verder was het mooi om te zien hoeveel verschillende spelers van ons team een try konden drukken. Al met al een geweldige rugby-ochtend!!

 

Samen met de spelers van Big Stones kijken we terug op een prachtig evenement in Apeldoorn, die werd afgesloten met een smakelijk en welverdiend broodje knakworst! Dank aan de Rams voor de organisatie. Dank ook aan de ouders voor het rijden en de support! Om het feest compleet te maken hebben we bij een welbekend restaurant nog wat lekkers gegeten met z’n allen! En op de terugreis zagen we dat Kameraadschap ook betekent dat je een teammaatje even rustig laat slapen in de auto .

 

We hopen natuurlijk dat we nog meer kinderen enthousiast en blij aan het rugbyen krijgen, dus… wil je eens mee komen trainen om deze geweldige sport ook te proberen kom dan langs op woensdag of vrijdag van 18.15u tot 19.15 of kijk op www.rugbyclubdrachten.nl! (NB. In de eerste week van mei is er geen training i.v.m. vakantie.)