Zaterdag 15 april stond de tweede speeldag van de kruisfinales op het programma. Twee weken geleden werd er in Utrecht al gestreden tegen beide tegenstanders waarin de verschillen klein bleken en de teams aan elkaar gewaagd waren. Ondanks dat er de nodige personele uitdagingen waren, konden we met een enthousiaste groep spelers en begeleiding de lange reis naar Hoek van Holland maken. Vanuit Drachten waren Jorrit, Jelte en Djenaro de spelers die er vandaag bij waren. Daar waar het op de eerste speeldag nog met bakken uit de hemel kwam, was het vandaag meer dan goed vertoeven op het erg mooi gelegen Sportpark de Rondgang. Na direct zeer gastvrij te zijn ontvangen werden we nogmaals positief verrast door de mededeling dat Hoek van Holland onze selectie met 5 spelers aan zou vullen, met in de tweede wedstrijd 5 andere spelers. Bij deze ook een heel groot compliment naar spelers en begeleiding van Hoek van Holland; de spelers die ons tijdelijk versterkten speelden met alles wat ze konden geven en mede hierdoor konden we twee prachtige potten spelen.

Allereest stond de tweestrijd met de thuisclub op de planning. Met veel voorwaartse druk waren de intenties duidelijk en lang leken we ook de eerste winst van het seizoen te kunnen boeken en wisten we een voorsprong van 7-14 kort na rust te bewerkstelligen. Onze tegenstander toonde echter veerkracht en beschikt over een aantal sterke individuele spelers die uiteindelijk ook het verschil wisten te maken. In de allerlaatste seconden kregen we helaas toch nog een try om de oren en eindigden we in 22-21. Hoek van Holland wist op rechts de mee opgekomen full-back te bereiken en deze drukte een hele mooie try. Veel tijd om bij te pakken neer te zitten was er niet, daar de tweede wedstrijd tegen URC CU2 direct op het programma stond.

Zoals beloofd werden er ook maar liefst 5 (andere) spelers toegevoegd aan ons team en deze pasten zich moeiteloos aan. In de eerste helft hadden we moeite met het fysieke opwaartse kracht van de Utrechters, maar konden desondanks uitlopen naar een voorsprong van 21-5. Utrecht bleef strijden en kon toch nog iets terug doen in de score. Het bleef lang een gelijk opgaande strijd, de laatste paar minuten zetten we nog één keer aan met alles wat we nog over hadden en zowaar was daar de eerste winst van het seizoen! Al heel erg vaak zaten we dit seizoen tegen winst aan, maar hadden we net het geluk niet aan onze zijde of duurde de wedstrijd net even te lang. De opluchting was dan ook groot na het laatste fluitsignaal van de prima leidende referee. Een hele mooie afsluiting van een seizoen wat voornamelijk in het teken van opbouw heeft gestaan.

Na afloop hebben we samen met Clustergenoten van Big Stones uit Havelte het seizoen culinair afgesloten en een goede bodem gelegd voor de lange terugreis terug naar het noorden.

Zoals in het intro al benoemd, een groot compliment aan Hoek van Holland voor de wijze waarop we zijn ontvangen en aangevuld met spelers. Rugby in optima forma.

Ben je nieuwsgierig naar deze prachtige sport? Kom dan meetrainen om te kijken of het wat voor je is. We trainen op de volgende dagen en tijden:

Woensdag en Vrijdag U8, U10, U12 trainen om 18:15 uur U14, U16, U18 trainen om 18:30 uur