Het gehele seizoen waren we vanwege de beschikbare aantallen spelers vanuit RCD tot nu toe onderdeel van clusterteams. In de laatste periode waren wij daarbij wel het team dat steeds het grootste aandeel leverde. Recentelijk hebben we 2 nieuwe spelers welkom mogen heten, en daarmee konden we vandaag met 13 spelers aantreden bij de M8 wedstrijden regio Noord te Emmen. De aantallen spelers vanuit de verschillende clubs pakten dit weekend zodanig uit dat het voor RCD een nieuwe mijlpaal betekende: We hebben weer eens zelfstandig met een volledig eigen team Mini’s gespeeld!

 

Opnieuw konden we spelen in de nieuwe wedstrijdshirts van RCD, en met al deze energie ging ons team dan ook zeer voortvarend uit de startblokken: Tegen de combinatie Emmen/Meppel werd het 11-0, met daarin direct enkele tries voor de nieuweling Bastiaan, en enkele prachtige acties in de ruck van nieuweling Finn. Klasse debuut van beide spelers!

 

In de volgende wedstrijd tegen Feanster (Heerenveen) kwamen we een team tegen waartegen we het hele seizoen al spannende en gelijk opgaande wedstrijden spelen. Vanmiddag hadden wij de lichte overhand, met enkele goede loopacties en ook mooi samenspel/lijnspel brachten we de eindstand op 4-1 in ons voordeel!

 

In de derde wedstrijd kregen we met RCG weer een sterke tegenstander, en zij hadden dit keer hun sterkste formatie meegenomen naar Emmen. In een spannende wedstrijd was het toch net Groningen dat de winst pakte met 3-2.

 

Direct daarna hadden we onze laatste wedstrijd tegen de combinatie Havelte/Dwingeloo/ Leeuwarden. Onze spelers moesten in deze wedstrijd nog flink aan de bak, want ondanks dat er enkele spelers bij Havelte ontbraken is het wel datzelfde Havelte dat in de KvH-wedstrijden bovenaan staat. Met een paar sterke loopacties en tries bepaalde Rutger de eindstand op 3-1 voor RCD!

 

Wat vanmiddag opvallend goed ging en zorgde voor een sterke verdediging was de wijze waarop onze spelers in elke ruck situatie krachtig en fanatiek deelnamen. Dit zorgde in enkele fases van wedstrijden ervoor dat onze tegenstanders ondanks dat zij in de aanval waren toch terrein moesten inleveren. Ook lukte het regelmatig om met sterke “veeg” acties balbezit over te nemen. Vandaaruit lukte het in de omschakeling naar onze eigen aanval regelmatig door te breken en geweldige meters te pakken of zelfs de try te drukken. Met slechts een klein verlies en drie mooie overwinningen was het vervolgens dan ook genieten van de broodjes knakworst!

 

Veel dank aan de ouders/begeleiders die mee waren om deze dag tot een succes te maken! Vooral ook veel dank aan RC Emmen voor een prima organisatie en goede begeleiding vanuit de referees.

 

We hopen natuurlijk dat we nog meer kinderen enthousiast en blij aan het rugbyen krijgen, dus… à wil je eens mee komen trainen om deze geweldige sport ook te proberen kom dan langs op woensdag of vrijdag van 18.15u tot 19.15 of kijk op www.rugbyclubdrachten.nl!