Zaterdag 1 april 2023 Kruisfinales Cubs, Sportpark Rijnvliet in Utrecht CL Big Stones/ Drachten/Wrotters/CU 1

Zaterdag 1 april speelden we de eerste van twee zaterdagen aan kruisfinales. Het lot heeft ons in een tweeluik gekoppeld aan URC CU2 en de leeftijdsgenoten van Rugbyclub Hoek van Holland: de Waterweg Barbarians CU2. Na een lange en vooral regenachtige rit van bijna 2 uur komen we rond 12.15 uur aan op Sportpark Rijnvliet Utrecht, thuisbasis van de Utrechtste RC. Het mooi gelegen sportpark met prima faciliteiten zal vandaag grotendeels gebukt gaan onder de nodige regen en wind. Heerlijk rugbyweer wordt dit genoemd.

Helaas konden we vandaag geen voltallige selectie inzetten en waren er uiteindelijk 12 Cubs die de strijd aan zouden gaan met Utrecht en Hoek van Holland. In de eerste wedstrijd werd ons Cluster aangevuld met een speler van URC welke volwaardig de strijd mee aan ging met de onzen. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd zat het venijn in de staart en kon URC CU2 uiteindelijk met een 21-10 winst van het veld stappen.

De tweede wedstrijd volgde meteen hierna en mochten de twaalf Big Stones , Drachtster en Wrotter Cubs de strijd aangaan met de Waterweg Barbarians CU 2. Terwijl het echt met bakken uit de hemel kwam drukte Hein al in de eerste minuut de bal over de try lijn. De conversie lukte echter niet, maar het begin was goed. Naar mate de prachtig witte tenues van onze tegenstanders langzaam transformeerden, werden ze ook sterker. Er was geen goed antwoord op enkele spelers welke hun snelheid en met name aanzienlijke lengte optimaal benutten en de wedstrijd langzaam kantelden in het voordeel van de Waterweg Barbarians. De tankjes van onze twaalf strijders raakten logischerwijs langzaam op naar mate het veld zwaarder en zwaarder werd. Met een mooie try van Jelte over rechts werd nog iets terug gedaan, maar de Waterweg Barbarians zegevierden uiteindelijk terecht met een verschil van enkele tries en conversies.

Na afloop konden we opwarmen in de kantine onder het genot van drinken en worstenbroodjes, prima verzorgd door de vrijwilligers van URC. Waarvoor hartelijk dank! Met de inwendige mens verzorgd zetten we in een nieuwe opeenvolging van stortbuien de koers weer richting naar het noorden om in Meppel de lang verwachte en gehoopte pitstop te maken bij het welbekende fastfood keten. Het zoveelste hoogtepunt op deze intensieve dag. Na Roelof in Gorredijk te hebben teruggebracht (top dat je mee was!), waren we rond 18.30 uur weer in Drachten.

Zaterdag 15 april gaan we de laatste kruisfinales spelen, meer info volgt binnenkort.

Ben je nieuwsgierig naar deze prachtige sport? Kom dan meetrainen om te kijken of het wat voor je is. We trainen op de volgende dagen en tijden:

Woensdag en Vrijdag U8, U10, U12 trainen om 18:15 uur U14, U16, U18 trainen om 18:30 uur