Na als 2de geëindigd te zijn in de competitie speelden onze jongens kruisfinales tegen Cluster Mokum en Cluster WiWa.

WiWa was de eerste tegenstander. Er werd 14 tegen 14 gespeeld omdat WiWa wat manschappen te kort kwam.
Met een mooie interceptie van Teun (Big Stones) werd het al snel 7-0 waarna er met mooi samenspel uitgelopen werd naar 28-0. En dat binnen 35 minuten.
De try’s werden gescoord door Lars (RC Drachten) en nogmaals Teun.

Nadat Mokum en WiWa elkaar bestreden hadden, (waar Mokum als winnaar het veld af kwam) mochten wij de strijd aangaan met de mannen uit Amsterdam. Door blessures en interland verplichtingen was Mokum ook niet op volle kracht, maar WiWa heeft zoals het hoort de selectie uit Amsterdam versterkt met enkel spelers.

Dit maakte dat wij vol aan de bak moesten om de punten in het Noorden te houden! Lang bleef het 0-0. Waarbij beide teams niet echt kansen op punten kreeg.
Na mooi lijnspel kon onze fly-half Ties ( Big Stones) een try drukken en de conversie zelf verzilveren ( hij had een 100% score op de conversies vandaag.)
Mokum kwam met hard en snel spel redelijk vlot op 7-7.
En dan komt de strijdlust van onze mannen naar boven. Er werd geknokt voor elke meter en uiteindelijk vond Nanne ( RC Drachten) in de laatste minuten met een mooie solo loop actie vanaf eigen helft de ruimte en een Nanne op snelheid is dan niet te stoppen!
Eindstand 14-0!

Over twee weken op 15/4 volgen de volgende kruisfinales. Wat gelijk de laatste officiële wedstrijden zijn van dit mooie seizoen.