1 april 2023

 

Voor het eerste in enkele jaren hebben we met mini’s van RCD weer deelgenomen aan een landelijke minidag. Vanuit Rugby NL werd op zaterdag 1 april op diverse locaties een wedstrijddag georganiseerd waar de teams vanuit een regionale ranking zich op landelijk niveau met elkaar mochten meten. Bij de deelnemers in Haarlem veel bekende rugbyclubs waarvan de seniorenteams in de Ereklasse of Eerste klasse van het Nederlandse rugby uitkomen.

 

De dag begon al goed omdat we als hofleverancier qua aantal spelers daarmee ook in ons mooie eigen RCD-wedstrijdshirt konden spelen. We waren ingedeeld in poule C, samen met Oemoemenoe (Middelburg), Hilversum, en Haarlem. Een spannende uitdaging voor ons clusterteam samen met Meppel Black Panthers en Havelte Big Stones:

 

In de eerste spannende wedstrijd moesten we uiteindelijk nipt een try toegeven op Oemoemenoe, en daarmee waren we direct wakker voor de rest van de dag. In de daaropvolgende wedstrijd tegen Hilversum hadden we licht de overhand, maar door 2 sterke individuele acties van hun “speedy gonzalez” werd het gelijk. Na een kleine break moesten we vervolgens tegen het thuisspelende Haarlem, dat de twee voorgaande wedstrijden had gewonnen. In deze wedstrijd had Haarlem de overhand en konden wij geen scrum winnen. Toch lukte het Haarlem niet om dit te verzilveren in een try. En toen ze uiteindelijk toch een keer een try drukten, was het aansluitend direct RCD dat via een prachtige kick-off van Jilles en goed oplopen van Zef direct een tegenstoot uitdeelde. Na deze wedstrijd die ook in een gelijke stand eindigde werden we derde in onze poule (van vier teams).

Scores RCD in poule C:

  • Oemoemenoe (Middelburg) – RCD: 2-1
  • Hilversum – RCD: 2-2
  • Haarlem – RCD: 1-1

 

In het tweede deel van de minidag mochten we het opnemen tegen de andere nummers 3 van poule A en poule B. Hierbij mochten we in de eerste wedstrijd aantreden tegen de Oysters. Dit team was voor ons de sterkste tegenstander van vandaag, en helaas waren zij een duidelijk maatje te groot: Oysters (Oisterwijk) – RCD: 4-0. In de laatste wedstrijd mochten we het opnemen tegen Tovaal, en in deze wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Nog eenmaal werden alle krachten aangesproken en gebundeld en dat resulteerde in een mooie overwinning voor RCD: Tovaal (Goes) – RCD: 0-3! Daarmee was het een geweldig sportief slotakkoord op de wedstrijden in Haarlem!

 

Na afloop mochten alle spelers nog een mooie medaille in ontvangst nemen voor de deelname aan de landelijke minidag. Veel dank aan de ouders/begeleiders die mee waren om deze dag tot een succes te maken en het was weer een plezierige samenwerking met Meppel en Havelte. Vooral ook veel dank aan RFC Haarlem voor een uitstekende organisatie en goede begeleiding vanuit de referees.

 

De afgelopen periode hebben we al enkele nieuwe gezichten op de training gezien en daar zijn we heel erg blij mee! Maar we hopen natuurlijk dat we nog meer kinderen enthousiast en blij aan het rugbyen krijgen, dus… wil je eens mee komen trainen om deze geweldige sport ook te proberen kom dan langs op woensdag of vrijdag van 18.15u tot 19.15 of kijk op www.rugbyclubdrachten.nl!