18 februari 2023

 

Op een droge zaterdagmiddag met soms een voorzichtig zonnetje hebben we op het mooie rugbycomplex van onze rugbyclub Drachten de tweede ronde afgewikkeld in de Plate-poule in de strijd om de KvH-bokaal! Helaas was de deelname vanuit Drachten gehalveerd door ziekte en afwezigheid van enkele spelers. Kanne, Sarah, Ronin, Kick, Rutger, en Jilles hebben vanmiddag 200% gegeven om het gemis van de teammaatjes goed te maken. Aangevuld met 5 spelers van de Black Panthers uit Meppel hebben we twee prachtige wedstrijden gespeeld!

 

In de eerste wedstrijd speelden we tegen Groningen. In na de eerste helft was duidelijk dat we nog niet helemaal de juiste focus hadden bij Drachten/Meppel. Na enkele krachtige individuele loopacties van een prima spelend Groningen gingen we met een 0-4 achterstand de rust in. Ondanks de achterstand coachten de spelers elkaar en kwam er in de tweede helft volop strijd en inzet. Dit bracht ons team 3 tries! Groningen scoorde ook nog een tweetal tries waardoor de eindstand op 3-6 (15-30) werd bepaald.

 

In de tweede wedstrijd won Groningen ook hun tweede wedstrijd van Leeuwarden/Dwingeloo met 9-2 (45-10) en daarmee verzekerden zij dat zij de volgende wedstrijd weer in de Cup poule spelen.

 

In de laatste wedstrijd moesten Drachten/Meppel en Leeuwarden/Dwingeloo uitmaken wie samen met Groningen in de volgende ronde ook in de Cup poule mag gaan spelen. De lijn van de tweede helft tegen Groningen werd door Drachten/Meppel stevig doorgezet in deze wedstrijd. Door beide teams werd goed getackeld, maar het was toch Drachten/Meppel die steeds beter in staat was om vanuit verschillende fases rugby de tries te drukken. Na de wedstrijden van vorige week in Leeuwarden hebben we enkele tactische wijzigingen aangebracht in het team en het harde werken en elkaar positief coachen werd beloond. De goede afspraken in de scrum en line-out betaalden zich uit. Rutger, Kick, Jilles en Sen (Meppel) drukten prachtige punten. Kanne, Sarah, en Ronin pakten met diverse loopacties heel veel meters terreinwinst! Met plezier en werklust werd het uiteindelijk een mooie uitslag: 10-1 (50-5) winst voor Drachten/Meppel!

 

De spelers hebben allen na afloop een heerlijk en welverdiend broodje knakworst en glaasje ranja genoten. En ook de celebrations chocolade die door trainer Nemanja werden aangeboden gingen er goed in bij de spelers van Drachten/Meppel! Veel dank aan de vrijwillige ouders die hebben geholpen in de kantine, en ook aan de jeugdcommissie voor de uitstekende voorbereiding. Tot slot een groot compliment voor de scheidsrechters Nanne en Jan die de wedstrijden in goede sportieve banen hebben geleid.

 

Meer informatie over de Kans van Hans wedstrijden is te vinden via: https://www.facebook.com/groups/442987842524796. En wil je eens mee komen trainen om deze geweldige sport ook te proberen kom dan langs op woensdag of vrijdag van 18.15u tot 19.15 of kijk op www.rugbyclubdrachten.nl!