11 februari 2023
CL Big Stones/Wrotters/Drachten CU 1 – RC Zwolle CU 1

 

Zaterdag 11 februari mochten onze Cubs aantreden tegen de leeftijdsgenoten van RC Zwolle. Waar het de vorige thuiswedstrijd nog met bakken uit de hemel kwam, werd er vandaag onder prima omstandigheden gespeeld. Onze Cubs starten fanatiek en zetten de gasten uit Zwolle op eigen helft flink onder druk. Dit resulteerde al vrij snel in een eerste try, na goed spel over de rechterflank door Senn die met enkele schijnbewegingen de tegenstanders wist te omzeilen en de try te drukken. Het antwoord van RC Zwolle liet echter niet lang op zich wachten en al snel was de stand weer in evenwicht. De eerste helft ging redelijk gelijk op, met twee teams welke overduidelijk aanvallende intenties hadden. Zwolle wist nog een try te scoren en ging daarmee met een voorsprong de rust in.

 

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. Zwolle was de bovenliggende partij en wist enkele mooie tries en conversies te scoren. Het slotoffensief was echter voor de thuisclub; na goed doorzetten drukte Mischa de try en bracht de eindscore op 10-39. Al met al een mooie rugbyochtend met twee aanvallend ingestelde teams, waarbij de progressie van de afgelopen weken vandaag wederom goed zichtbaar was. De volgende wedstrijd is op 11 maart, er zal dan thuis worden gespeeld tegen het Cluster Twente Tigers CU 1.

 

Ben je nieuwsgierig naar deze prachtige sport? Kom dan meetrainen om te kijken of het wat voor je is. We trainen op de volgende dagen en tijden:

 

Woensdag en Vrijdag

U8, U10, U12 trainen om 18:15 uur

U14, U16, U18 trainen om 18:30 uur