Zaterdagmiddag 11 februari ’23 om 14.00u werd er afgetrapt op de Arumer velden in Leeuwarden. Op bezoek bij Greate Pier speelden de mini’s van RCD samen met een viertal mini’s van de Black Panthers uit Meppel. Een combinatie waarin we wellicht nog vaker gaan spelen dit seizoen, vooral ook omdat we met Rugby Club Drachten bijna een volledig eigen team in de leeftijd van 9-11 jaar hebben.

 

Rugbyend kwamen we helaas net een beetje te kort in de eerste twee wedstrijden. Soms net niet scherp genoeg en net een gemiste tackle te veel. Tegen Groningen en Havelte/Emmen werd beide keren nipt verloren. In de derde wedstrijd speelden we gelijk. Heel onfortuinlijk voor ons was een try die door onduidelijke lijnen achter de laatste lijn werd gedrukt en daardoor niet meetelde. En wat je dan vaker ziet, als je zelf verzuimt het punt te maken, valt ie aan de andere kant. Dit bracht echter wel het vonkje waardoor de strijdlust volop ontbrande. In de vierde en laatste wedstrijd werd tegen Heerenveen helaas ook nipt verloren met 3-2. Toch werd in deze wedstrijd de mooiste try van de middag gedrukt waarbij Drachten/Meppel met wilskracht en power in een maulsituatie een prachtig punt maakte ondanks de verwoede pogingen van Heerenveen om de bal hoog te houden. Ondanks dit verlies kwamen onze spelers toch voldaan van het veld met veel grote glimlachen op de gezichten.

 

Volgende week zaterdag spelen we weer in Drachten! Komt dus kijken en support geven. In het kader van de strijd om de Kans van Hans bokaal speelt RCD tegen Dwingeloo/Leeuwarden en Groningen. Aftrap om 13.00u, allen van harte welkom op ons mooie rugbycomplex!

 

We trainen elke woensdag en vrijdag van 18.15u tot 19.15u en we verwelkomen graag nieuwe jeugd! Rugby wint steeds meer aan populariteit en niet zonder reden: Een prachtige sport met Respect, Discipline en Kameraadschap in een hoog vaandel. We nodigen iedereen uit om het ook eens te komen proberen!