Onze Cubs speelden gisteren een heuse thuiswedstrijd op it Dwarsfjild samen in het cluster met Havelte en de Wrotters uit Gorredijk. Onze gasten van RC Big Bulls uit Almelo hadden een lange reis achter de rug, maar bleken vanaf de start van de wedstrijd geenszins vermoeid. Al snel werd de eerste try gescoord en de fysiek sterke gasten bepaalden grotendeels het spel. Af en toe wisten de voorwaartsen toch door de linies te breken en na een mooie lange rush konden we de eerste try van de wedstrijd drukken. Helaas werd de conversie niet verzilverd en bleef het bij deze enige score. Het verdere verloop van de wedstrijd kenmerkte zich door veel strijd op een zwaar rugbyveld, met de nodige hoosbuien om het allemaal zo rugby mogelijk te maken. Onze gasten uit Almelo namen het heft in handen en liepen uit naar een riante overwinning waar niet veel op af te dingen viel. Aan beide kanten werd volop gestreden tot de laatste minuut, waarna de uitstekend leidende ref Niels voor de laatste maal op de fluit blies. Nat, moe, verkleumd, maar voldaan zocht een ieder de kleedkamer op. Ook de vele meegereisde toeschouwers van beide teams konden de warmte weer opzoeken. Erg mooi om te zien hoeveel support er langs het veld en vanaf het balkon (en in de kantine met uitzicht) aanwezig was. Felicitaties aan de Big Bulls en complimenten ook zeker aan onze Cubs die zich wederom van haar beste kant heeft laten zien. Op naar de derde fase van de competitie.